Henkilökuva

Markku Anttila on Seinäjoelta käsin vaikuttava monipuolinen taiteilija. Hän on esiintynyt taikurina yli 35v. Markku on opiskellut viulunsoittoa sekä musiikin teoriaa ja ollut mm. Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistossa viulunsoiton opettajana kahdeksankymmenluvulta lähtien. Hän on myös soittanut Seinäjoen kaupunginorkesterissa yli 200:ssa konsertissa.
Markku Anttila alkoi säveltää kevyttä musiikkia vuonna 1984 jonka jälkeen hänen sävellyksiään ovat levyttäneet useat Suomen eturivin artistit. Sävellykset ovat pärjänneet myös hyvin valtakunnallisissa sävellyskilpailussa mm. Tangomarkkinat sävellyskilpailun voitto 1993 kappaleella ”Sadun tango”.
Markku Anttila on tehnyt myös erilaisia musiikin sovitustöitä jopa sinfoniaorkesteri luokan kokoonpanoille. Lisäksi hän on johtanut erilaisia orkesterikokoonpanoja yhtyeistä jousiorkestereihin.
Vuodesta 1992 lähtien Markku Anttila on tuottanut Suomalaisiin teemapuistoihin ohjelmaa, aluksi Vaasalandiaan 1992 jonka jälkeen muumimaailmaan 1993-2002. Tuona aikana tuotettujen ohjelmien yhteenlaskettu yleisömäärä oli yli puolitoista miljoonaa. Tänä aikana syntyi myös kaksi ”muumimaailman taikaa” muumilevyä, jotka on saatavana levykaupoista kautta Suomen.
Vuosina 2003-2007 Markku tuotti ohjelmaa Kalajoen hiekkasärkillä, jukujukumaassa sijaitsevaan Merirosvoteatteriin. Vuosina 2015 ja 2016 Markku tuotti Power Park huvipuistoon suosittua Trulon fantasiashow esitystä.
Markku Anttilan ohjelmantuotannossa on aina yhdistänyt taikamaailma, musiikki, juonellinen esitys ja fantasiamaailma.
Tämä ohjelmakonsepti on Markun oma kehittämä ja on ollut suosittu aina missä ohjelmia on esitetty.